Share

Direct naar
Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Benidorm Levantestrand en boulevard

Het Playa de Levante ligt aan de oostkant van Benidorm in het onder toeristen populairste deel van Benidorm. Aan deze kant van Benidorm vind je de meeste terrassen, restaurants en winkels; en ook het avond- en nachtleven speelt zich in deze buurt af.
Het Playa de Levante is een ongeveer 2 kilometer lang zandstrand, met een gezellige boulevard.

Faciliteiten aan het Levantestrand: strandbibliotheek, kiosk met aangepaste rolstoelen voor mindervaliden, waterskibaan, bananaride, speeleiland ( in het hoogseizoen), duikschool, vistochten en dergelijke.
Aan de boulevard zijn veel winkels te vinden, in vooral kleding, strandartikelen, schoenen, souvenirs en wat kleinere supermarkten. Verder heel veel horeca, Spaanse restaurants, McDonalds, beachbars, ijssalons, een enkel Duits en Frans restaurant, en 4¬†Nederlandse eetgelegenheden, Valkenburg, Pinocchio, De Blauwe Walvis en Rica’s Rincon.

Populaire bezigheid: volg de meute en flaneer over de boulevard, op en neer tussen het centrum en Rincon de Loix. De pantoffelparade. Er valt onderweg genoeg te zien. Mensen die op de terrassen uit hun dank gaan of zich zichtbaar zitten te vervelen. Een soort clown die pogingen doet om mensen te imiteren terwijl hij naast ze loopt. Groepjes onuitroeibaar tuig dat er al jarenlang in slaagt om toeristen geld af te troggelen met een spelletje balletje-balletje.

En natuurlijk optredens, strandkoren, live muziek in de beachbars, straatmuzikanten, acrobaten.
Share

Comments are closed.Mobile & Tablets