Share

Direct naar
Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Stranden in Benidorm

Het Levantestrand vanaf het Plaza del Castillo

Benidorm heeft 2 grote stranden, en een paar kleinere.
Ten oosten van het oude centrum ligt het Playa de Levante (Levantestrand), het Strand van de Zonsopgang. Ongeveer 2 kilometer zandstrand, met veel voorzieningen voor de toeristen. Ter hoogte van de Avenida de Europa is op het strand een bibliotheek te vinden, de Biblioplaya, waar gratis boeken en kranten gelezen kunnen worden, waaronder de Nederlandse Telegraaf. Ook staan er schaakborden.
Op ongeveer dezelfde hoogte zijn rolstoelen beschikbaar waarmee gehandicapten de zee in kunnen.
Aan de uiterste ookstkant is een waterskibaan. Verder zijn er overal speeltoestellen voor kinderen te vinden, en trainingsapparaten voor volwassenen.

Het Playa de Poniente

Ten westen van het centrum ligt het Playa de Poniente (Ponientestrand), het Strand van de zonsondergang. Ongeveer 2500 meter lang, en veel breder dan het Levante Strand. Aan deze kant van Benidorm zijn veel meer ouderen te vinden dan aan de andere kant, waardoor het strand aanzienlijk rustiger is. Ook hier zijn volop speeltuinen voor kinderen en trainingsapparaten voor volwassenen te vinden.

Het Playa del Mal Pas, naast de haven van Benidorm

Naaktstrandje Cala de Llusera

Daarnaast zijn er nog een paar kleinere stranden.
In het centrum van Benidorm, tussen het Plaza del Castillo en de haven, ligt het Playa del Mal Pas; en vanaf het centrum voorbij het Levante Strand liggen het Cala de Punto Llusera en het Cala ti Ximo, kleinere knusse stranden die overwegend gebruikt worden als naaktstrand.

Het strand van La Cala de Finestrat

Ten westen van Mont Benidorm ligt La Cala de Finestrat  met een ruim zandstrand aan een komvormige baai.

Alle stranden in Benidorm zijn zandstranden, en op alle stranden zijn ligbedden en parasols te huur.
De beveiliging is perfect, overal zitten strandwachten. Let goed op de waarschuwingsvlaggen, die aangeven of het veilig is om te zwemmen.
Op de grote stranden worden dagelijks onder leiding gymnastiekoefeningen gedaan.

Share

Comments are closed.Mobile & Tablets