Share

Direct naar
Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Plattegrond van Benidorm met foto's

Klik op een fotocamera symbool om een foto van die locatie te zien. Een grotere weergave verschijnt door op het fotootje te klikken. Het rode pijltje op het camerasymbool geeft aan in welke richting de foto is gemaakt. Er worden voortdurend foto’s toegevoegd, dus vergeet niet om af en toe terug te komen.

Onder de filmcamera iconen zijn films van ons Youtube kanaal te vinden die meer over dat stukje Benidorm vertellen.

poniente-boulevard

Benidorm bestaat uit 4 wijken.

Aan de westzijde Poniente, de rustigste buurt van Benidorm. Ruim opgezet, veel appartementencomplexen en hotels; weinig winkelstraten, en niet erg veel horeca.
Ideaal voor de toerist die rust en ruimte zoekt.

In het uiterste westen, op zo’n 2 kilometer afstand van het centrum, ligt Gran Hotel Bali, met ruim 180 meter het hoogste hotel van Benidorm.

benidorm-centrum

In het midden het oude centrum, met veel smalle straatjes, boordevol winkels, terrassen, tapasbars.

Het meest bezochte deel van Benidorm is waarschijnlijk het Plaza del Castillo, op de uitstekend kaap in het centrum. Op de kaart vermeld als “Balcón del Mediterráneo”.
In het centrum zijn enkele pensions en hotels, maar de meeste daarvan zijn wat ouder en gedateerd.

avenida-de-madrid-benidorm

Oostelijk van het centrum ligt Levante. Dit is het drukste deel van Benidorm en het populairst bij de toeristen. Aan de boulevard langs het Levantestrand liggen ettelijke restaurants, beachbars en tearooms.

In de straten achter de boulevard zijn legio winkels te vinden, en alweer een flinke hoeveelheid eet- en drinkgelegenheden. In de zogenaamde “Engelse Wijk”, 2 straten vanaf het strand liggen de pubs, discotheken en nachtclubs.

ametlla-de-mar-benidorm

Aan de uiterst oostelijke kant van Benidorm ligt de wijk Rincón de Loix, met als hoofdstraat de Avenida de l’Ametlla de Mar. Ook daar weer veel horeca en winkels, waaronder een aantal flinke supermarkten. In deze buurt ook weer heel veel accommodaties, en iets verder vanaf het strand de campings.

Share

Comments are closed.Mobile & Tablets