Share

Direct naar
Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Benidorm, al 60 jaar de perfecte vakantiebestemming

Waarom zijn zoveel Nederlanders verslaafd aan Benidorm?

Benidorm is een perfecte mix van alles wat een vakantieganger maar kan wensen.

Het klimaat  van Benidorm

Om te beginnen het klimaat. Benidorm is ingesloten door een reeks bergen in het oosten en de zee in het westen. Hierdoor heerst er een zogeheten “micro-klimaat.” Op de foto is te zien hoe wolken door de bergen op een afstand worden gehouden. De bergen houden zo niet alleen regenbuien tegen maar schermen het gebied ook af voor de verzengende hitte in het binnenland. De zee functioneert als airco, zodat het klimaat het hele jaar door aangenaam is. Benidorm heeft gemiddeld 300 dagen met zon per jaar.

Dat wil niet zeggen dat het nooit regent, en nooit sneeuwt. Integendeel, als het regent kunnen de straten in enkele minuten blank staan. Maar dat gebeurt gelukkig niet vaak.

Het Ponientestrand

Het Ponientestrand

De stranden van Benidorm

Benidorm heeft 2 grote stranden, samen 5 kilometer zandstrand, wat in Spanje uniek genoemd mag worden. Aan en op die stranden zijn alle voorzieningen te vinden die de verwende toerist mag verwachten.
Er zijn uiteraard strandwachten om de veiligheid van de strandgasten te bewaken, er zijn bibliotheken op het strand waar je gratis boeken en kranten kunt lezen of een spelletje schaak kunt spelen, in het zomerseizoen liggen er speeleilanden voor de junioren in de zee, er zijn kiosken met speciale zandrolstoelen voor de minder-validen, er is een waterskibaan, je kunt er parasailen, kajak varen, een bananaride maken etc., ideaal voor de passieve en de actieve vakantieganger.
De Boulevard langs het Levantestrand

Eén van de gezelligste plekken van Benidorm is de ruim 2 kilometer lange boulevard langs het Levantestrand.  Bijna iedere meter van die boulevard is gevuld met bars, beachbars, ijssalons, en alle mogelijke soorten restaurants, waaronder diverse Nederlandse.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat die boulevard het populairste wandelgebied is van heel Benidorm. Zodra je moe wordt of dorst krijgt strijk je neer op een van de vele terrasjes om even bij te komen.

Het oude centrum van Benidorm

Het centrum van Benidorm is een wirwar van straatjes met ettelijke winkels, en uiteraard vind je ook hier  weer genoeg eet- en drinkgelegenheden om even bij te kunnen komen.
De belangrijkste winkelstraten zijn de Calle Gambo, Avenida de Martinez Alejos, en de hoofdstraat van Benidorm de Paseo de la Carretera.
Lopen door het centrum doe je bij voorkeur ‘s avonds. Dan is het gezelligst en het drukst. Vooral de moeite waard is Calle Santo Domingo, een zijstraat van de Paseo de la Carretera, waar alle bekende tapas bars van Benidorm zijn te vinden en wat daarom ook beter bekend is als het “Tapas Straatje” of “Tapas Alley”.
Terra Mitica

Themaparken in Benidorm

Benidorm heeft maar liefst 4 grote themaparken, zwemparadijs Aqualandia, dierentuin Mundomar, natuurpark Terra Natura, en  pretpark Terra Mitica waar je op een speelse manier een kijkje neemt in het verleden.

Eropuit in Benidorm

Benidorm was vóór het een badplaats werd een arm vissersdorp, en heeft zelf weinig bezienswaardigheden. Maar Benidorm is wel een ideale basis voor prachtige trips.
Grote, en mooie, steden als Alicante en Valencia zijn per excursie of op eigen gelegenheid bereikbaar en de moeite van een bezoek meer dan waard. Dichterbij zijn nog een aantal kustplaatsen, zoals Villajoyosa mooi genoeg voor een bezoekje, en wie het autentieke Spanje wil proeven heeft het binnen handbereik. Huur een auto, scooter, neem een streekbus, of boek een excursie naar het binnenland. De bij toeristen populairste plek in Benidorm zelf is het Plaza del Castillo, een hangplek voor alle leeftijden op de kaap die in het centrum Benidorm in 2 delen scheidt. Ooit lag hier een fort, maar nadat dat 2 keer werd vernietigd is het niet meer herbouwd. Restanten van de muren zijn nog te zien vanaf de haven.
Een overzicht van trips, excursies, themaparken, bezienswaardigheden, musea etc. vind je op Eropuit in Benidorm

Uitgaansleven in Benidorm

Pubs in de “Engelse Wijk” van Benidorm

Benidorm heeft een bruisend uitgaansleven, nachtclubs, dinnershows, discotheken. De meeste zijn te vinden in de zogenaamde “Engelse Wijk”, ten noorden van de Avenida del Mediterraneo. De grote discotheken met plaats voor duizenden bezoekers liggen op een industrieterrein iets buiten Benidorm.
En daarnaast is er natuurlijk ook nog het “kleine” uitgaansleven. De Spanjaarden brengen de avonden graag door in een tapas bars, de Engelsen hebben hun pubs met volkszangers en komedianten, en sommige Nederlanders brengen de avonden graag door in Nederlandse zaken met volksmuziek, bingo en kaartavonden. Maar is daar iets tegen?
Restaurants, discotheken, dinnershows, nachtclubs etc. zijn te vinden op Benidorm Culinair

Nederlandse artsen in Benidorm

Misschien wel de grootste troef van Benidorm als vakantiebestemming, zeker voor ouderen en overwinteraars. Wat je ook mankeert, een ongevalletje, een chronische ziekte waarvoor je verzorging nodig hebt, kiespijn of een zwangerschap; er is voor iedere aandoening in of vlakbij Benidorm een Nederlandstalige arts, specialist of therapeut te vinden.

Share

Comments are closed.Mobile & Tablets