Share

Direct naar
Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Het mooie en rustige Ponientestrand in Benidorm

De meeste fanatieke Benidormgangers hebben een sterke voorkeur voor het drukkere Levante gebied, maar voor wie de drukte wil vermijden en zijn ogen de kost wil geven, is Poniente tegenwoordig een goed alternatief.

De Promenade langs het Ponientestrand heeft in 2008 een prachtige facelift gekregen in Gaudi stijl, met golvende lijnen en gekleurde tegels.
Sinds de opknapbeurt van de promenade is het hele gebied aantrekkelijker geworden. Panden die voor die tijd leeg stonden, zijn nu gevuld met winkels en steeds meer horeca.

Net als het Levantestrand zijn op het Ponientestrand alle voorzieningen aanwezig om je verblijf zo prettig mogelijk te maken. Stoelen en parasols zijn te huur. Aan de centrum kant is een bibliotheek te vinden, waar je gratis een krant kunt lezen of een boek, of een spelletje kunt schaken. Ook de strandrolstoelen voor minder validen ontbreken niet. In het hoogseizoen ligt er voor de kleinere vakantiegangers een speeleiland in de zee.  Openbare toiletten zijn aan beide uiteinden van het Ponientestrand te vinden.

Poniente is een mooi gebied voor wie van wandelen houdt. Begin bijvoorbeeld op het Plaza del Castillo, ga de trap af en loop langs de haven naar het Parque d’Elche, en volg vanaf daar het strand tot het einde. Wil je meer, loop dan de berg op, Tossal de la Cala. Op de top vind je restanten van het fort dat hier in de Romeinse tijd is gebouwd. Stel je daar niet te veel van voor. Het grootste deel van het fort is gesloopt, ingestort of ligt onder de straat, maar toch is het een interessante plek. Ook door de uitleg die op een bord wordt gegeven. Bovenop de berg is een parkeerplaats met een prachtig uitzicht op Benidorm en de omgeving.

Op de foto rechts, gemaakt vanaf Tossal de la Cala, is het Ponientestrand te zien. Het strand is opvallend leeg omdat de foto in de winter is gemaakt.

Share

1 comment to Het mooie en rustige Ponientestrand in BenidormMobile & Tablets