Share

Direct naar
Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Bezienswaardigheden

Benidorm was tot de jaren vijftig een arm vissersplaatsje waar geen haven was en de boten gewoon op strand lagen. In het oude centrum zijn leuke oude straatjes die een indruk geven van Benidorm vóór de jaren vijftig. 

Het Plaza del Castillo

Tussen de twee grote stranden van Benidorm ligt op een kaap het bekendste en mooiste plekje van Benidorm, het Plaza del Castillo. In de Middeleeuwen heeft hier ter bescherming tegen aanvallen van de moren een fort gestaan. Nadat het fort bij een aanval vernietigd werd, is het nooit meer herbouwd. In de negentiende eeuw zijn de restanten een stadsplein geworden waar de mensen elkaar opzochten om te praten en te drinken. Waar de vissersvrouwen in het verleden uitkeken naar de thuiskomt van hun mannen komen nu de toeristen om te genieten van het uitzicht.

Guadalest

Villajoyosa


Benidorm is aan alle kanten omringd door authentiek Spanje. De vele pittoreske dorpjes in de omgeving zijn de moeite van een bezoek meer dan waard. Je maakt kennis met een heel andere kant van Spanje. Polop,
Altea, Calpe, Villajoyosa en Guadalest zijn plaatsen in de direkte omgeving van Benidorm die de moeite waard zijn.

Valencia

Verder weg liggen de prachtige steden Valencia en Alicante. Deze laatste is ook per tram te bereiken, wat op zichzelf al een bijzondere excursie is. Onderweg is er de mogelijkheid om uit te stappen voor een bezoek aan bijvoorbeeld Villajoyosa.

De tram is niet het enige vervoermiddel. Per boot is het eiland van Benidorm te bezoeken, en plaatsen zoals Calpe, en diverse andere plaatsten zijn te bereiken per stadsbus, of natuurlijk met excuries

Voor meer bezienswaardigheden, excursies, pretparken en adere uitjes bezoek doen.inbenidorm.nl

ShareMobile & Tablets